ÜZENET

FÖLD NAPJA

Üzenet a Föld napja alkalmából

  • 2024.04.22.
1024 684 Növényzene

Üzenet a Föld Napja alkalmából

Ne kapcsolódj újra a természettel, ne kapcsolódj újra a növényvilággal!

Az utóbbi időben a csapból is az folyik, hogy kapcsolódj a természettel és kapcsolódj a növényvilággal.

Ezek valóban nagyon szépen hangzó szlogenek, amelyek tömegeket inspirálnak pénzköltésre, ugyanakkor a valóság az, hogy nem tudsz újra kapcsolódni sem a természettel, sem a növényekkel, csak egyetlen egy esetben, ha meghalsz és újból megszületsz. A születésed (vagy talán pontosabb azt mondani, hogy a fogantatásod) pillanatától kapcsolódsz velük, még akkor is, ha a legzsúfoltabb város belvárosában élsz és a négy fal között töltöd az életed.

Akárhogyan is próbálkozol, sosem fogsz tudni elszakadni tőlük, ugyanis (többek között) a lélegzeted, ami elválaszthatatlanul összekapcsol.

Egy felnőtt percenként átlagosan 14 alkalommal vesz levegőt, így nagyjából 2 liter oxigén kerül a szervezetébe, amelyet a növények állítanak elő és “lélegeznek ki” . Ugyanezen idő alatt nagyjából 1,9 liter szén-dioxid távozik, amelyet az emberi szervezet termel és amelyet a növények lélegeznek be. Ez pontosan azt jelenti, hogy az emberi belégzés a növényi kilégzéssel párosul, az emberi kivégzés pedig a növényi belégzéssel.

Az akaratunktól független és megbonthatatlan, szoros egységben létezünk, amellyel csupán egy dolgunk van, a felismerés.

Összefoglalva:

ne akarj újra kapcsolódni sem a természettel, sem pedig a növényekkel, egyszerűen tudatosítsd magadban az egységet, az összetartozást.