2023. év végén jelent meg az Ehető erdő című könyv, amely heteken belül az eladási toplisták élére került. A két szerző, Bózsó Gyula erdész, az Északerdő Zrt. osztályvezetője és Megyeri Sára „Dzsindzsa”, vadnövény-gasztronómiával foglalkozó újságíró gyűjtési és feldolgozási trükköt, gyűjtési naptárt, lelőhelyre vonatkozó információkat és recepteket oszt meg a könyvben, amely a negyedik kiadására váró Erdő finom című könyv második része.
Valójában azonban ezek nem csupán könyvek, hanem egy kaland, egy életstílus, ahol a természet szeretete és az egészséges életmód összetalálkoznak – ráadásul mindez az erdő egyik legjobb ismerője, egy erdész által tálcán kínálva.
Ez már önmagában is szokatlan és kérdéseket vet fel, hisz nem kifejezetten erről az oldalukról ismerjük az erdészeket.
A beszélgetés során a könyv bemutatásán túl, Koritár Henriett Mia arra keresi a választ Bozsó Gyulával, hogy valójában mi áll a hátterében. Egyszerűen arról van-e szó, hogy lusta az erdész kertészkedni, vagy van-e az Ehető erdő (immáron) mozgalomnak bármilyen tudományos háttere is?
Az esemény zenei hátterét a Zsengélő növényeinek zenei improvizációi szolgáltatják, Dorombal közreműködésével.
Dátum: 2024.03.08., 18:00
Helyszín: Zsengélő Café, Verőce