Mit tudunk a növényvilágról? vol. 2.

  • 2023.11.15.
1024 683 Növényzene

Klímaváltozás: megmenthetnek-e minket a növények önmagunktól?

Napjaink klímaválságában csak kapkodjuk a fejünket és keressük az egyéni-, a lokális- és a globális lehetőségeket, megoldásokat az egyes problémákra, de vajon mit tesznek a növények?

Létezhetnek rejtett erőforrásaik, amelyek segíthetnek túlélni a jövőnket?

A klímaváltozás napjaink egyik legtöbbet emlegetett témája, ami nem is csoda, hisz az éghajlatváltozás és a szélsőséges időjárási jelenségek, ezek mezőgazdaságra és élelmiszerellátásra gyakorolt hatásai mostanra mindenki számára érzékelhetőek. Akinek vannak növényei, esetleg a kertjében veteményes és netalántán gyümölcsfák is találhatók, virágok pompáznak, az nagyon jól tudhatja, mennyire meghatározó hatása van az időjárási körülményeknek a növényekre, de akinek nincsenek növényei, immáron az is tudja, hogy nagy a baj.

Egyre tisztábban látjuk, hogy mit jelent mindez a saját életünk szempontjából, de vajon hogyan néz ki ugyanez a növényvilág szempontjából? Mit tesznek ők maguk a klímaváltozás hatásainak csökkentése érdekében? Milyen szerepük lehet a klímakatasztrófa megelőzésében, hogyan támogathatnak minket a növények, és mi emberek, hogyan támogathatjuk őket?

A Koritár Henriett Mia moderálta beszélgetés keretében ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk választ Dr. Toldi Ottó ökológustól, a Klímapolitikai intézet kutatásvezetőjétől.

Mikor? 2023.11.21. kedd, 17.30 óra

Hol? Zsengélő Café, Verőce

Facebook esemény linkje: https://www.facebook.com/events/345765557948135