MEDITÁCIÓ NÖVÉNYZENÉVEL, avagy kender meditáció

  • 2023.08.07.
1024 575 Növényzene

A meditációs gyakorlatok lényege a belső csendesség elérése, amely során hatékony segítséget nyújthatnak a természeti hangok. A növényzene* a környezetükkel folyamatos kapcsolatban lévő növények bioelektromos folyamatait szólaltatja meg zene formájában, így a meditációt támogató különösen erős hatása abban rejlik, hogy a zenét szolgáltató növények hangját a jelenlévők belső folyamatai határozzák meg és a növények ezen keresztül irányítják a meditációs folyamatot a harmónia elérésének irányába.

A növényzene egyik jeles képviselője, Tom Wall előszeretettel játszik kender növényekkel, amelyek állítása szerint a legmuzikálisabb növények közé tartoznak és leginkább nyitottak az emberrel való interakciókra. Ezt Magyarországon elsőként a Zengető keretei között fogjuk kipróbálni, ahol a kender zenéjén keresztül tapasztalunk meg egy csodálatos belső utazást.

*A növényzene kifejezés olyan speciális eszközökre, illetve technológiákra vonatkozik, amelyek érzékelők segítségével mérik a növények elektromos aktivitását, majd ezt zene formájában szólaltatják meg.

Helyszín: Zengető fesztivál, Kóka

Fb oldal: https://www.facebook.com/zengeto/

Fesztivál időpont: 2023.08.17-20

Program időpont: 2023.08.19. szombat, 10:00

ps: Gyere korábban, már péntek este, akkor ugyanis lesz egy meglepetés program növényzenével!