Célunk,

hogy egyesítsük a növények és az emberek világát

A Music of the plants

azon szemlélet élenjárója, mely szerint a növények tudatos és magas intelligenciával rendelkező élőlények.

Számos olyan dolog létezik a világban, amelyek érzékelésére az emberi érzékszervek nem alkalmasak. Ilyenek többek között a növények elektromágneses hullámai is, ami a növényzene evolúciójának köszönhető készülékek segítségével számunkra is élvezhetővé és tanulmányozhatóvá válik.

Történet és koncepció

Az 1970-es évek vége felé Olaszországban, a Damanhur néven ismert világhírű kulturális közösségben kifejlesztettek egy olyan eszközt, amely képes a növények elektromágneses impulzusát dallamokká alakítani.

Damanhurt 1978-ban alapították az észak-olasz Alpok lábánál, és a kezdetektől olyan tudósok, orvosok, kutatók és művészek lakják, akik életüket a természet, mint élő és intelligens organizmus működésének megismerésének szentelik.

Oberto Airaudi (Falco Tarassaco), a Damanhur alapítója és kutatótársai évtizedek óta elemzik a növények, fák és virágok bioelektromos folyamatait. Azt találták, hogy a vezetőképesség a növények életerejének kulcsfontosságú mutatója, ugyanis ez generálja többek között az útvonalakat a víz, az ásványi anyagok és más tápanyagok számára.

Kutatásaik során számos biofeedback eszközt használtak annak bizonyítására, hogy a növények képes kölcsönhatásba lépni az emberekkel, illetve, hogy nagyon kifinomult módon reagálnak mind a fizikai, mind az intellektuális ingerekre.. Leghíresebb kísérleteink a „kis kocsit hajtó” és „az ajtót nyitó növény”.

Hosszas kutatások után a kutatók úgy döntöttek, hogy a növényzenére összpontosítanak, ugyanis úgy érezték, hogy a zene az a legközvetlenebb és leguniverzálisabb csatorna, amellyel mindenki megértheti a természet üzeneteit.

Technológia

Az eszközök kettő elektródán keresztül kapcsolódnak a növényhez, az egyiket egy levélre szükséges helyezni, a másikat pedig a talajba, a növény gyökerei közelébe.

Kifejlesztettünk egy olyan speciális szoftvert, amely a növények viselkedését hanggá alakítják, lehetővé téve ezzel az emberek számára könnyebben értelmezhető kommunikációt.

Az eszközök lehetővé teszik a növény számára, hogy az egészségének, környezetének megfelelő zenét játsszon. Ez a növény pillanatnyi folyamatainak érzékelésével lehetséges, amelyek függvényében különböző hangok és dallamok szólalnak meg.

Külső hatások következtében, mint érintés, öntözés, mozgás stb. változnak a növény belső folyamatai, de ugyanez elmondható a gondolatoknak és érzéseknek köszönhetően is.

Az egyes eszközökön a felhasználó különböző paramétereket (pl. hangszereket, alaphangokat, skálákat, stb.)  választhat, azonban mindig a növény a zeneszerző, aki a dallamot komponálja.