Tavaszköszöntő erdei barangolás – főszerepben a növényzene

Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Tavaszköszöntő erdei barangolás – főszerepben a növényzene

március 19, 2023 @ 10:30 14:00

Képzelj el egy tavaszköszöntő eseményt, ahol a tavaszi virágokkal teli erdő üde és színpompás növényei adnak neked koncertet!
Elképzelted? Ki szeretnéd próbálni? Akkor itt a helyed!

A tavaszi erdő önmagában is csodálatos, ez az erdőfürdő viszont attól lesz különleges és rendhagyó, mert bemutatkozik a Music of the plants, ami egy forradalmi technológia a növények hangjának a megszólaltatására.

Ez valójában nem is egy program, ez egy kísérlet.

Kísérlet arra, hogy a természetben való elmerülésünk során lecsendesedjünk annyira, hogy meghallhassuk az éppen új életre ébredő tavaszi erdő zenéjét.

A csupán pár hetes növényzenében való elmerülésem során azt már világosan felismertem, hogy a növények nagyon is kifinomultan érzékelnek és reagálnak a környezeti ingerekre. Észrevettem, hogy vannak kommunikatívabb és kevésbé kommunikatív növények, valamint azt, hogy az aprócska kis tavaszi növények zenéje a legszebb örömzene, amit valaha hallottam.

Nagyon sok csodálatos élményben és felfedezésben volt részem ezekben a hetekben, de fogalmam sincs arról, hogyan viselkednek a növények, amikor többen, csoportosan álljuk körbe őket és figyelünk rájuk. Most azon túl, hogy meg szeretném mutatni neked a növényzene varázsát, én leginkább ez utóbbira vagyok kíváncsi.

Gyere és tarts velem ezen a megismételhetetlen, felfedező kiránduláson!

Ismétlem, nem tudom pontosan, hogy mi fog történni, de annak érdekében, hogy biztosan hallhasd a növények zenéjét, úgy döntöttem, hogy a saját kis világomba invitállak. Igaz, hogy ez a hely (részben) éppen építési terület, viszont az itteni növények, különösen a kettő „betanított” növényem már hozzá vannak szokva a Music of the plants berendezéseihez, ezért tőlem indulunk és ha netalántán nem járnánk sikerrel az erdőben (amit egyébként kétlek), akkor még mindig vissza tudunk térni a kertembe.

Gyülekező és fenyő teázás 10.30-tól a Kékvölgyben.

11.00kor indulunk az erdőbe, amit szokás szerint a patakparton kezdünk egy kis feszültséglevezető játékkal, az erdei séták állomásain pedig egyszerű érzékszervi gyakorlatokat fogunk végezni, miután közösen megtaláltuk a növényt, aki a zenét szolgáltatja nekünk mind ehhez. A kaland nagyjából 14.00ig fog tartani és a megfelelő erdőjáró öltözékeden túl semmi mást nem szükséges magaddal hoznod.

Ingyenes Ingyenes esemény

Kékvölgy

Vasút sor
Verőce, Pest 2621 Magyarország
+ Google Térkép
+36706313375