Így társalognak a fák – akár veled is

1024 768 Növényzene

Amikor az erdőben sétálunk és nézelődünk, az apró csodák látványa elterelheti a figyelmünket arról, hogy egységben szemléljük az erdőt. Magányosan és csendesen álldogáló lényeknek tekintjük a fákat, holott ennél nem is tévedhetnénk nagyobbat.

read more

Növényzene

1024 592 Növényzene

Olaszországban már az 1970-es évek vége felé kifejlesztettek egy olyan eszközt, amely képes a növények elektromágneses impulzusait érzékelni és zenei dallamokká alakítani.

read more

Üzenet a Föld napja alkalmából

1024 684 Növényzene

Üzenet a Föld Napja alkalmából Ne kapcsolódj újra a természettel, ne kapcsolódj újra a növényvilággal! Az utóbbi időben a csapból is az folyik, hogy kapcsolódj a természettel és kapcsolódj a…

read more

Mit tudunk a növényvilágról? vol. 3. Ehető erdő (?!?)

1024 683 Növényzene

Az “Ehető erdő” egy életstílus, ahol a természet szeretete és az egészséges életmód összetalálkoznak – ráadásul mindez az erdő egyik legjobb ismerője, egy erdész által tálcán kínálva.

read more

Erdőről szól

1024 577 Növényzene

Bemutatjuk Wéber Krisztina filmjét az erdőterápiáról, és megismerkedhetünk az erdőfürdőzéssel és Györffy Éva erdőfürdőzésről szóló könyvével magán az erdőn keresztül 
2023. december 1-én (pénteken) 14:00-18:00 óráig a Pilisi Parkerdő Zrt. Budakeszi úti székházában

read more

Mit tudunk a növényvilágról? vol. 2.

1024 683 Növényzene

Napjaink klímaválságában csak kapkodjuk a fejünket és keressük az egyéni-, a lokális- és a globális lehetőségeket, megoldásokat az egyes problémákra, de vajon mit tesznek a növények?
Létezhetnek rejtett erőforrásaik, amelyek segíthetnek túlélni a jövőnket?

read more

Zöld Zenei Jegyzetek: Hogyan Segíthet a Növényzene az Oktatásban?

1024 768 Növényzene

A növényzene, mint pedagógiai eszköz, nemcsak a tanulók mentális egészségét támogatja, hanem a környezeti tudatosságot is növelheti.

read more

Növényzene programajánló prospektus

150 150 Növényzene

A növények szólnak hozzád, te csak csendben figyelj! NÖVÉNYZENE program ajánlóLetöltés

read more

MEDITÁCIÓ NÖVÉNYZENÉVEL, avagy kender meditáció

1024 575 Növényzene

A növényzene egyik jeles képviselője, Tom Wall előszeretettel játszik kender növényekkel, amelyek állítása szerint a legmuzikálisabb növények közé tartoznak és leginkább nyitottak az emberrel való interakciókra. Ezt Magyarországon elsőként a Zengető keretei között fogjuk kipróbálni, ahol a kender zenéjén keresztül tapasztalunk meg egy csodálatos belső utazást.

read more

Röviden és tömören a növényzenéről

150 150 Növényzene

Rövid betekintés a növényzene világába, a Subidubee stúdiónak köszönhetően (Kismaros)

read more

Mit tudunk a növényekről? (növényzene – növénykommunikáció)

1000 750 Növényzene

Dr. Parádi István, az ELTE Növényélettani és Molekuláris Növénybiológiai tanszék adjunktusának és Koritár Henriett Mia, a magyarországi Növényzene projekt életre hívójának előadása Verőcén, a Zsengélő Café-ban

read more